Lov om tidsregistrering

Nye EU lovkrav om tidsregistrering

Fra d. 1 juli 2024 er tidsregistrering et krav for alle lønmodtagere i danske virksomheder. Bliv klogere på de nye regler på denne side.

Overhold alle de nye regler med vores tidsregistreringssystem

Slip for besværet og lad os sørge for, at du overholder alle lovkrav om tidsregistrering. Skriv dine oplysninger ind herunder eller ring til os på 40 33 82 28




    Den nye lov om tidsregistrering - kort fortalt

    Med den nye EU lov om tidsregistrering er du som arbejdsgiver forpligtet til, at alle dine ansatte registrerer deres arbejdstid for at overholde lovkravene. Det betyder, at du fra d. 1 juli er ansvarlig for, at alle dine ansatte timeregistrerer deres arbejde. Reglen siger, at alle medarbejderne skal kunne se det overblikket over deres arbejdstimer. Loven om arbejdstidsregistrering er vigtig, da den er med til at sikre, at dine medarbejdere overholder både 11 og 48 timers reglen.

    Hvorfor er der lavet en ny lov om tidsregistrering?

    Den nye lov om tidsregistrering er indført for at sikre, at arbejdstidsreglerne overholdes på arbejdspladser i hele EU. Baggrunden for loven ligger i en afgørelse fra EU-Domstolen i 2019, som fastslog, at medlemslandene skal sikre præcis registrering af arbejdstiden for at beskytte arbejdstagernes sundhed og sikkerhed. Loven er designet til at forhindre for meget overarbejde og sikre, at medarbejderne får de nødvendige hvileperioder.

    11 timers reglen

    11 timers reglen siger, at man som ansat minimum skal have en hvileperiode på 11 sammenhængende timer inden for en periode på 24 timer. Det betyder, at de ansatte maksimalt må arbejde 13 timer i en periode på 24 timer.

    48 timers reglen

    48 timers reglen siger, at ansatte maksimalt må arbejde 48 timer pr. uge beregnet over en periode på 4 måneder.

    For at være sikker på, at disse regler bliver overholdt og for at sikre ordentlige arbejdsforhold for lønmodtagere, har man besluttet, at der skal være mere struktur i tidsregistreringen blandt virksomheder, hvorfor det nu er et lovkrav  at tidsregistrere.

    Sådan overholder du de nye krav om tidsregistrering

    For at overholde de nye krav om tidsregistrering skal du have styr på følgende:

    Kom godt i gang med tidsregistrering fra Visit Security

    Indledende snak om jeres behov

    I kontakter os eller udfylder kontaktformular, hvorefter vi tager en indledende snak om vores system og jeres behov.

    Opstart og opsætning

    Vi giver jer en grundig introduktion til systemet og sætter alt op efter jeres behov, så i kan komme i gang med nemt at holde styr på tidsregistreringen.

    Dagligt brug af systemet

    Når alt er klart, bruger i systemet til at tidsregistrere i jeres virksomhed. Systemet kan bruges på tværs af mange områder i virksomheden.

    Løbende optimering/ kundeservice

    Vi sidder klar på alle hverdage til at svare på spørgsmål og hjælpe med udfordringer. Har i brug for en specifik integration eller løsning, hjælper vi også med det.

    Et system med + 0 glade brugere

    Bliv klogere på Visit tidsregistrering

    Ja, når du bruger tidsregistreringssystemet fra Visit Security, får du alle de funktioner og egenskaber du skal bruge for at leve op til lovkravene. Vi har hele tiden fingeren på pulsen, så vi sørger for at du som kunde har alt du skal bruge og overholder lovgivningen.

    Vores tidsregistreringssystem er let at lære at bruge. Når du bruger vores system, får du en grundig introduktion til systemet og dets funktioner.

    Vi har også integrationer til de fleste systemer, som har brug for at snakke sammen med tidsregistreringssystemet.

    Det er derfor nemt at komme igang, når du får grundig hjælp af vores teknikere, som altid er til rådighed.

    Vores tidsregistreringssystem er nemt at implementere. Du kan tilkøbe alt hvad du kan få behov for, når du skal tilpasse systemet til din virksomhed. Vores priser starter helt nede i 295 kr. pr. md. hvis du maksimalt har 10 medarbejdere og systemet kun har behov for at køre på mobilappen.

    Nej. Det vil altid være frustrerende for medarbejderne, når de skal til at gøre noget anderledes end de er vandt til. Heldigvis er vores system meget intuitivt og nemt at lære, så besværet for dine ansatte er så minimeret som muligt.

    Vores system bliver hele tiden optimeret, så det er så let som muligt for alle parter at benytte det. Derfor er det blandt andet bygget på feedback fra brugerne af systemet. Derfor er vores system også sat enkelt og let op for administrationen, så de let kan tilgå de funktioner de skal bruge.

    Telefon: Med vores app eller hjemmeside, kan du nemt tjekke ind fra din telefon på farten eller fra et bestemt sted.

    Web: Du kan tjekke ind på vores hjemmeside via en enkel tjek ind side, som er lavet til at blive brugt på tværs af alle slags enheder.

    Tjek-ind stander: Med vores tjek-ind stander kan medarbejderne nemt tjekke ind fra indgangen af din fabrik/produktion/kontor eller et helt andet sted. Valget er dit. Der er ingen udbetaling på tjek-ind standeren og vi sætter den op gratis. Den koster kun et månedligt gebyr.

    Specialdesignede løsninger: Hvis du har et specifikt behov for tjek-ind muligheder, kan vi altid finde en løsning/udvikle systemet, så du kan tjekke ind på lige netop den måde du har behov for.

    Visit security er et åbent API system, som gør det muligt at integrere med alle systemer, som tillader at tale sammen med vores tidsregistrering. Derudover hører der gratis software og teknik opdateringer med når du bruger Visit Security. Alle former for opdateringer, service, support osv. er helt gratis og en del af pakken.

    Vores system er nemt og hurtigt at implementere og med hjælp fra vores teknikere får du hurtigt koblet det op med de nødvendige systemer og gjort det hele klar til brug i din virksomhed.

    Lav jeres tidsregistrering smart - Få en gratis introduktion af os

    Skriv jeres kontaktinformationer herunder. Så kontakter vi jer hurtigst muligt med henblik på at give jer en introduktion til systemet, så i kan finde ud af, om det lever op til jeres behov.




      Ny lov om tidsregistrering

      Den nye lov om tidsregistrering, som træder i kraft den 1. juli 2024, har til formål at sikre, at alle arbejdsgivere i Danmark overholder EU’s arbejdstidsdirektiv. Denne ny lov om tidsregistrering kræver, at virksomheder implementerer systemer til nøjagtig registrering af medarbejdernes daglige arbejdstid. Formålet med loven er at beskytte medarbejdernes sundhed og sikkerhed ved at sikre, at de ikke arbejder mere end 48 timer om ugen i gennemsnit og får de nødvendige hvileperioder. Med præcis tidsregistrering kan arbejdsgivere undgå overarbejde og skabe bedre arbejdsvilkår for deres ansatte.

       

      EU tidsregistrering krav

      EU’s tidsregistrering krav er blevet indført for at beskytte medarbejdernes rettigheder og sikre overholdelse af arbejdstidsreglerne. Ifølge EU’s arbejdstidsdirektiv må medarbejdere maksimalt arbejde 48 timer om ugen i gennemsnit over en periode på fire måneder. De skal også have mindst 11 sammenhængende hviletimer inden for 24 timer og en ugentlig fridag. For at overholde disse krav skal arbejdsgivere indføre pålidelige systemer til tidsregistrering, der kan dokumentere medarbejdernes daglige arbejdstid. Disse tidsregistrering systemer skal være nøjagtige, sikre og let tilgængelige for både arbejdsgivere og medarbejdere.

       

      De nye tidsregistrering lovkrav

      De nye tidsregistrering lovkrav, som følger af EU’s direktiver, kræver, at danske arbejdsgivere implementerer systemer til at registrere medarbejdernes arbejdstid. Lovkravene omfatter registrering af den daglige og ugentlige arbejdstid for at sikre, at medarbejderne ikke overskrider den maksimale arbejdstid på 48 timer om ugen i gennemsnit. Systemerne skal også registrere hvileperioder, så medarbejderne får mindst 11 timers sammenhængende hvile inden for hver 24-timers periode. Disse tidsregistrering lovkrav er indført for at beskytte medarbejderne mod overarbejde og sikre retfærdige arbejdsvilkår.

       

      Undtagelser til den nye lov om tidsregistrering

      Selvom den nye lov om tidsregistrering gælder for de fleste medarbejdere, er der visse undtagelser. Såkaldte selvtilrettelæggere, som selv kan planlægge deres arbejdstid eller har arbejdsopgaver, hvor arbejdstiden ikke kan måles præcist, kan undtages fra registreringspligten. Dette inkluderer typisk højtstående ledere og visse specialiserede akademikere. Det er dog vigtigt at bemærke, at undtagelserne er begrænsede og skal være klart defineret i ansættelseskontrakten. Arbejdsgivere skal derfor nøje vurdere, hvilke medarbejdere der kan klassificeres som selvtilrettelæggere for at sikre overholdelse af loven om tidsregistrering.